Fill it with life

Spenótos fetasajttal töltött csirkemell

Épp azon agyaltam, hogy mit tudnék viszonylag rövid idő alatt összedobni a hétvégén, amiből akár még a munkahelyre is tudok csomagolni magamnak. Bizony-bizony én megrögzött dobozolóként majdnem minden nap viszem magammal kis dobozkákban az aznapra szánt ételeket. Szeretem tudni, hogy mit eszek, mi van benne, hogyan készül stb. szóval eddig ez bizonyult a legjobb megoldásnak, mert senki nem találja el úgy az ízlésemet, mint én magam. 🙂

Ekkor bukkantam rá az alábbi spenótos csirkemell receptre, ami olyannyira megtetszett, hogy hamar be is szereztem a hozzávalókat:

  • Csirkemell
  • Spenót
  • Fetasajt
  • Hagyma

Mennyiségeket nem írok, mert mindenki étvágyának megfelelően alakíthatja 🙂

Keresztbe bevagdostam a csirkemelleket (úgy kell bevágni, hogy kis “zsebek” legyenek rajtuk, amit majd később meg lehet tölteni), sóztam borsoztam őket, majd jöhetett a töltelék összeállítása. A hagymát a szokásos módon üvegesre pirítottam, majd rádobtam egy nagy adag bébispenótot. Mikor már megfonnyadt a spenótom hozzáadtam a felkockázott fetasajtot, kicsit még rotyogtak együtt mielőtt elzártam volna alatta a gázt.

  20160207_141807

Ezután jött az izgalmas rész, a húsra vágott kis zsebeket megtöltöttem a fetás spenóttal, majd a látvány kedvéért megszórtam egy kicsi pirospaprikával. Én a tetejére már nem reszeltem sajtot, de ti szórjátok meg nyugodtan egy kis trappistával, vagy mozzarellával, ha van kedvetek 🙂 Csak bedobtam a sütőbe és figyeltem ahogy olvadozik kicsit a feta, és pirul a csirke. Így néztek ki sütés előtt:20160207_142456

Így pedig utána:

20160207_152043

Szerintem elég guszta 🙂 bár lehet a fotó minősége nem adja vissza az eredeti élményt, pláne, hogy az íze a lényeg, az pedig szuper lett. Sós, omlós csirke egy kis fetás spenótos meglepetéssel 🙂  Én párolt zöldséggel tálaltam. Alig várom, hogy a mai ebédnél is előkerüljön a dobozból 😉

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!